Tilvænning til din nye seng – 5 gode råd til dig med ny seng

Gode råd til dig med ny seng - kvinder der hopper i en seng
Photo of author
Skrevet af Martin
Sidst opdateret d.
Antal kommentarer 0

Har du netop taget skridtet og investeret i en ny seng? Tillykke! 🎉 En ny seng er ikke bare en ny start, men også en rejse mod bedre søvn og mere energi i hverdagen. Det kan dog tage lidt tid at vænne sig til din nye seng, og det er helt normalt.

 

I denne artikel giver vi dig fem enkle, men effektive råd til at gøre overgangen så glidende som muligt. Så lad os dykke ned i tipsene og sikre, at du får mest muligt ud af din nye investering i søvnkvalitet!

SIDST OPDATERET DEN 9. november

5 gode råd til dig der netop har købt ny seng

Ur i en seng, som symbolisere, at man skal være tålmodig med sin nye seng

Når du først ligger i din nye seng, kan det føles som en drøm, der går i opfyldelse. Men selv drømme kræver en smule tilvænning. 💤

Her er fem nøgleområder, du skal fokusere på for at sikre, at du og din seng bliver bedste venner fra start:

 1. Tålmodighed er nøglen: Giv dig selv og din seng tid til at tilpasse sig til ‘hinanden’. Det er normalt, at en ny seng føles anderledes i starten, så giv det et par uger, før du danner dig en endelig mening.

 2. Beskyt din seng i starten: De fleste forhandlere tilbyder ‘prøveperioder’, hvilket vil sige, at du kan prøve sengen af derhjemme, typisk 100 nætter.
  Hvis du vil gøre brug af denne returret, så skal du passe godt på sengen. Beskyt derfor sengen ekstra godt i starten, således du kan sende den retur, hvis den ikke er den rette for dig.

 3. Tilpas din sovekomfort: Din krops velbefindende i den nye seng kan afhænge af mere end blot madrassens hårdhed. Overvej at justere din pudehøjde og -fasthed for at sikre optimal nakke- og rygstøtte. En hovedpude, der passer perfekt til din sovestilling og den nye sengs fasthed, kan gøre en verden til forskel for din søvnkvalitet.
  Vi kan anbefale, at du læser denne artikel, hvor vi tester og anbefaler nogle af de bedste hovedpuder i Danmark. 

 4. Overvej at skift topmadras: Hvis din nye seng føles for hård eller for blød, kan udskiftning af topmadrassen være løsningen. Topmadrassen styrer ofte komforten og fastheden i den øverste del af sengen, og derfor kan man med fordel prøve forskellige topmadrasser, uden at skulle skifte hele sengen.

 5. Følg vedligeholdelsesguiden: En ny seng fortjener ny omsorg. Sørg for at læse og følge vedligeholdelsesinstruktionerne for at forlænge din sengs levetid og komfort.

Ved at følge disse tips kan du sikre, at din overgang til den nye seng bliver så behagelig og problemfri som muligt. Og husk, en god nats søvn er guld værd!  🛌

Sådan tilpasser du dig hurtigt til din nye seng

Tilpasning til ny seng

At skifte seng er en stor ændring for kroppen, og selvom din nye seng er en opgradering, kan din krop have brug for en tilvænningsperiode. Her er nogle punkter, der kan hjælpe dig med at tilpasse dig til din nye seng hurtigere og mere komfortabelt:

 • Vær tålmodig: Det er helt normalt, at en ny seng føles anderledes. Tillad dig selv et par ugers tilvænning, før du bedømmer den nye følelse.

 • Lyt til din krop: Oplever du ømhed? Det kan være tegn på, at din krop justerer sig. Overvej at tilpasse din sovestilling for optimal støtte.

 • Bevar gode søvnvaner: Fortsæt med at holde fast i din rutine med at gå i seng og stå op på samme tidspunkt. Det hjælper din krop med at synkronisere med den nye seng.

Husk, det er helt normalt at skulle vænne sig til en ny seng, og snart vil du undre dig over, hvordan du nogensinde kunne sove i noget andet. 🙌

Hvad skal man gøre, hvis ens nye seng ikke føles helt rigtigt?

Kvinde er ligger i en seng og er frustreret

Har du givet din nye seng en reel chance, men noget føles stadig ikke helt rigtigt? Det er okay. Det vigtigste er, at du er glad for din seng – du skal trods alt dele mange nætter sammen. Tag en åben dialog med din forhandler; de er søvnspecialister og står klar til at guide dig.

 

Og husk, hvis sengen ikke vinder dit hjerte, er det bedre at få den byttet. 👋

 

Du fortjener den bedste søvn, hver nat, og du har typisk din nye seng i mindst 7 år frem. 😴

Uanset dine problemstillinger med din nye seng, så håber vi, at du får dem løst i sidste ende bliver glad for din seng. 
Alternativt så håber vi, at du finde en ny seng, som er den helt rette til dig!

Vi ved hvor svært det er, at finde den rette seng, og det er selvsamme grund til at vi har lavet vores store sengeguide.

Tak fordi du læste med, og sov godt 💤

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om tilpasning til sin nye seng

For at tilpasse dig din nye seng, skal du have tålmodighed. Vent et par uger for at vænne dig til den. Lyt til din krop og juster din sovestilling om nødvendigt. Fortsæt med dine sædvanlige senge- og opvågningstider for at hjælpe kroppen med at tilpasse sig.

Hvis din nye seng ikke føles rigtig, bør du tale med din forhandler. Det er vigtigt at være tilfreds med din seng, da du normalt vil have den i mindst 7 år.

For at forbedre din søvnkvalitet i den nye seng, kan du justere din sovekomfort, herunder pudehøjde og fasthed. Overvej også at udskifte topmadrassen, hvis nødvendigt. En god nats søvn er uvurderlig, så gør de nødvendige tilpasninger for at opnå det.

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

4.5 / 5. Antal bedømmelser: 2

Øv - vi er kede af, at dette indlæg ikke levede op til dine forventninger!

Vi vil gerne forbedre vores indlæg.

Kan du fortælle os, hvad der gik galt og hvordan vi kan forbedre os?

Photo of author

Martin

Mit navn er Martin, og jeg er forfatteren af denne artikel 👋 Jeg har stor interesse for søvn og søvnforbedrende hjælpemidler, hvilket er årsagen til, at jeg skriver disse artikler. Mine artikler bygger på aktuel viden og research om alt inden for søvn og soveværelset, samt min erhvervserfaring indenfor sengetøj, dyner, hovedpuder og senge.

Alle kommentarer vil blive gennemgået, før de offentliggøres.

Email-notifikationer om svar til din kommentar er som standard slået til. Klik på det lille -symbol hvis du ikke vil have besked, når der kommer opdateringer på din kommentar.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer