Disse personer vil få gavn af at sove med en tyngdedyne

Billede af en seng, hvor der foran står en person, som man ikke ved hvem er. Passer til artiklen "Disse personer vil få gavn af at sove med en tyngdedyne"
Photo of author
Skrevet af Martin
Sidst opdateret d.
Antal kommentarer 0

Tyndedyner (og kugledyner – kært barn, mange navne) er blevet et utrolig populært redskab for mange danskere som lider af søvnbesvær, og som ønsker at få forbedret deres nattesøvn.

 

Brugen af en tyngdedyner har vist sig, at have utrolig mange fordele og det er blevet løsningen på søvnbesvær og tankemylder for utrolig mange danskere.
Du kan læse nærmere om tyngdedynernes mange fordele i vores artikel her

 

I denne artikel dykker vi ned i, hvilke personer som har ekstra stor gavn af, at sove med en tyngdedyne. 💤

SIDST OPDATERET DEN 30

Hvem vil have godt af at bruge en tyngdedyne?

Tyngdedyner / kugledyner er et utrolig godt hjælpemiddel for alle – både voksne og børn (2 år+) vil have fordele af at bruge sådanne en tyngdedyne.
Dette bliver bakket op af adskillige undersøgelser, som viser, at tyngdedyner øger produktionen af melatonin, et naturligt søvnhormon, med hele 30%.


Tyngdedyner bliver især også anbefalet til personer som har lidelser, som gør, at de har svært ved at falde til ro og sove om natten.
Disse personer vil have godt af at bruge en tyngdedyne:

Voksne med ADHD

Mange voksne med ADHD anerkender brugen af tyngdedyner pga. dens beroligende effekt. Behandling med sensoriske tryk har vist sig at være yderst effektivt for personer med ADHD.

Voksne med PTSD

Voksne som lider af PTSD kan godt vågne adskillige gange i løbet af natten og opleve mange mareridt.
De personer med PTSD som anvender tyngdedyner oplever, at de kun vågner sjældent og mareridtene forsvinder. Det resultere i, at man vågner udhvilet og har meget mere energi til hele dagen.

Voksne med søvnløshed og søvnforstyrrelser

Som vi nævnte tidligere, så er en tyngdedyne et utrolig effektivt hjælpemiddel for folk, som lider af søvnløshed eller søvnforstyrrelser.
Tyngdedynens vægt får hjernen til at fortælle resten af kroppen, at den skal sætte processer i gang, som får personen til at falde til ro.

 

Hvis du er usikker på om tyngdedyne vil virke på dig, så fortvivl ej. Mange forhandlere tilbyder nemlig tilfredshedsgaranti, hvor du kan teste dynen af derhjemme i helt op til 100 dage (og sende retur, hvis det ikke virkede).

Børn og voksne med angst

Forskellige former for angst er desværre utrolig udbredt i Danmark. Her har det for mange vist sig, at tyngdedyner eller kugledyner kan være angstnedsættende.
Vægten i tyngdedynen giver en slags beroligende effekt, og får kroppen til at slappe af.


Sådanne en effekt er svær at opnå med en almindelig dyne.

Børn med ADHD

Sengetiden nærmer sig og barnets krop er endnu ikke klar til at sove – Kroppen sitrer efter en lang dag med sanseindtryk. Dette er tilfældet for størstedelen af børn med ADHD.

Her viser flere studier, at kugledyner / tyngdedyner er et yderst effektivt hjælpemiddel til børn med ADHD og nogle gange en erstatning til medicin.

 

Danmarks Frie Forskningsfond er lige nu i gang med en undersøgelse, som kigger på om tyngdedyner kan bruges som behandlingsform i Danmark.
Tyngdedyner / kugledyner benyttes allerede i dag af 1000-vis af børn.


Find den bedste tyngdedyne til dit barn her.

Vi anbefaler nedenstående tyngdedyne til både børn og voksne – det er vores favorit tyngdedyne (Nedenstående link er et reklamelink, og ved at bruge det, støtter du produktionen af disse artikler)

SCANDINAVIAN TYNGDEDYNE
5 stjerner:
5/5
"Den lækreste tyngdedyne i Danmark"

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvem som kan bruge en tyngdedyne og hvem som vil have ekstra gavn af det.
Hvis du ønsker, at købe en tyngdedyne, så har vi gjort det nemt for dig – vi har samlet et stor oversigt over nogle af de bedste tyngdedyner i Danmark i denne artikel.

 

Vi håber, at du kommer til at sove godt 😴

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

5 / 5. Antal bedømmelser: 3

Øv - vi er kede af, at dette indlæg ikke levede op til dine forventninger!

Vi vil gerne forbedre vores indlæg.

Kan du fortælle os, hvad der gik galt og hvordan vi kan forbedre os?

Photo of author

Martin

Mit navn er Martin, og jeg er forfatteren af denne artikel 👋 Jeg har stor interesse for søvn og søvnforbedrende hjælpemidler, hvilket er årsagen til, at jeg skriver disse artikler. Mine artikler bygger på aktuel viden og research om alt inden for søvn og soveværelset, samt min erhvervserfaring indenfor sengetøj, dyner, hovedpuder og senge.

Alle kommentarer vil blive gennemgået, før de offentliggøres.

Email-notifikationer om svar til din kommentar er som standard slået til. Klik på det lille -symbol hvis du ikke vil have besked, når der kommer opdateringer på din kommentar.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer