Guide: Perfekte gardiner til soveværelset (2024)

Gardiner til soveværelset, guide gardiner, bedste gardiner

Indeholder annoncer - Som en del af vores indsats for at levere kvalitetsindhold, indeholder denne artikel affiliatelinks. Læs mere her.

Photo of author
Skrevet af Martin
Sidst opdateret d.
Antal kommentarer 0

Et soveværelse er ikke meget værd uden gardiner – især ikke når lyset fra solen eller gadelamperne lyser ind af vinduet.
Derfor er det vigtigt, at man har de rigtige gardiner, så man ikke bliver forstyrret af lyset (eller nysgerrige blikke).

Dine nye gardiner skal være med til at skabe ro, komfort, privatliv og god atmosfære. 💆‍♀️💤

Så hvis du er på udkig efter gardiner til dit soveværelse, så er du kommet til det rette sted. I denne guide fortæller vi dig, hvilke gardiner som passer bedst i dit soveværelse, og hvor du kan købe dem. 👇

Bedste forhandlere af gardiner til soveværelset

Gardinbussen logo

Gardinbussen

Kommer uforpligtende og gratis ud til dig med prøver

Besøg
Botex logo gardiner

Botex + gardinbus

Skræddersyet gardiner i højeste kvalitet til dine vinduer

Besøg
Gardinshoppen logo

Gardinshoppen

Tilpasset gardiner til soveværelset

Besøg

Forhandlere som tilbyder gratis gardinbusser

Vi kan ikke være eksperter i alt, og nogle gange er det OK at få hjælp til indretningen. Så hvis du er mere typen, som vil have god kvalitet, ordentlig service og minimalt arbejde – Så anbefaler vi, at du bestiller en udekørende gardinforhandler / en gardinbus.

Hvad er en gardinbus?: En udekørende gardinbus tager gardinprøver med hjem til dig, og på den måde kan du helt konkret se forskellige gardintyper i dit soveværelse. En nem måde at få et overblik på.
+Og det bedste af det hele: At booke en gardin bus er gratis og fuldstændig uforpligtende. 🤩

Gardinbussen-prisgaranti
(vores læseres favorit)

Gardinbussen logo

Gardinbussen

Tilbyder prisgaranti + 5% rabat oveni

Besøg

Som navnet hentyder, så tilbyder Gardinbussen både prisgaranti + 5% rabat på alle deres produkter. Gardinbussen tilbyder at de gratis og uforpligtende besøger dit hjem, hvor de vil rådgive om de perfekte gardiner til dit soveværelse.

Det eneste du skal gøre er, at udfylde en kontaktformular. Derefter vil du blive kontakt, hvor I aftaler et besøgstidspunkt. Derefter medbringer de alle de prøver, du ønsker at se i din bolig. 
Til slut opmåler og monterer de gardinet.


Gardinbussen har et kæmpe udvalg af mørklægningsgardiner. De har både rullegardiner, plisségardiner, lamelgardiner, foldegardiner og klassiske stofgardiner.

Har du nogle specielle ønsker, så kan de heldigvis imødekomme de fleste ønsker og behov i forhold til materiale og farve. 

Botex

Botex logo gardiner

Botex + gardinbus

Skræddersyet gardiner i højeste kvalitet til dine vinduer

Besøg

Botex er en udekørende forhandler, som har stor fokus på skræddersyede gardinløsninger. De er altid med på de nyeste trends, når det kommer til gardiner. Det betyder derfor, at de altid har de mest relevante og moderne farver, stile og mønstre på lager.

Uanset om det er det funktionelle, den elegante romatiske stil eller den skandinaviske minimalisme, der lokker, så kan du få det ved Botex.

Det er nemt, hurtigt, gratis og uforpligtende at booke en gardinbus. Ingen opgave er for lille eller for stor.

Du skal kun udfylde kontaktformularen, og derefter vil en gardinbus komme hjem til dig og give personlig rådgivning (helt gratis). Derefter sendes din bestilling i produktion, og til slut bliver dine gardiner monteret professionelt.


Botex har mere end 50 gardinbusser og 10 forskellige slags gardiner. Hvis man booker et møde, så vil en Botex-konsulent komme hjem til dig med bilen fyldt med gardiner i alle typer, farver og mønster. 
Således kan du, i ro og mag, finde et gardin som passer til netop dit soveværelse. 


Design din egne gardiner fra bunden

Er du modig, og tør du godt selv måle op, design og installere dine egne soveværelsesgardiner? Hvis ja, så har vi en perfekt forhandlere af gardiner til dig.

De tilbyder specieldesignet gardiner til soveværelset.

Du kan bl.a. selv vælge farven, stofmateriale, størrelsen (efter helt egne mål), monteringstype, og meget mere. 

Kun din fantasi og indretningssans sætter grænserne.

Gardinshoppen

Gardinshoppen logo

Gardinshoppen

Tilpasset gardiner til soveværelset

Besøg forhandleren

Hos Gardinshoppen er du garanteret tilfredshedsgaranti og prismatch!

Gardinshoppen specialiserer sig i alle typer af gardiner – uanset dine behov og vinduernes størrelser. Du kan nemt med deres smarte konfigurator skræddersye din bestilling, så du får præcis de gardiner du ønsker.
Derudover tilbyder de også, at du kan bestille farveprøver hjem til test – hvilket vi klart anbefaler! 🙌

Derudover anbefaler vi også Gardinshoppen på grund af deres fine informative video-forklaringer, som er nemme at følge. Gardiner er intet problem hos dem! ⭐️


Hos Gardinshoppen har de et stort udvalg af mørklægningsgardiner, som er nemme at tilpasse til dine vinduer og indretningssans!
Vi anbefaler, at du til dit soveværelse vælger mørklægningsgardiner. På den måde sikre du, at der er intet lys som trænger ind soveværelset og forstyrrer søvnen. 💤


Overvejelser inden du køber et gardin til dit soveværelse

1. Mål og størrelser

Uanset typen af gardin du vil have på dit soveværelse, så er det utrolig vigtigt, at du får et gardin med de rigtige mål.
Et gardin i en forkert størrelse kan være en kæmpe skuffelse.

Sørg derfor for at du rådfører dig med en gardinekspert, og samtidig afmåler dit vinduets størrelse korrekt. 

Tip: Hvis du er usikker på, om du selv kan måle op, så kan du med fordel anvende en gardin-bus. Den vil komme ud til din privatadresse, hvor den måler og monterer gardinet for dig. 

2. Typer af gardiner

Der findes ret mange typer af gardiner, men ikke alle egner sig til et soveværelse. Vi anbefaler, at man enten kigger efter et Plisségardin, et Rullegardin eller et Stofgardin.

Disse 3 typer gardiner fungerer bedst på et soveværelse på grund af deres mørklægningsevner.

Hvis du har meget store vinduer som skal dækkes, så kan et Lamelgardin eller Panelgardin også gå an.

Sørg derfor for, at du vælger et gardin som passer til dine behov, og som holder dit soveværelse mørkt og komfortabelt.

Tip: Som tidligere nævnt så findes der rigtige mange gardinstyper, og det kan derfor være svært at finde det rette. 
Vi anbefaler derfor, at man får besøg af en fagsspecialist / forhandler som kan rådgive og vejlede hjemme på din privatadresse. (De har typisk de rette gardiner, stofprøver, mm. med i bilen)

3. Funktionalitet

De forskellige gardinstyper har hver deres funktionaliteter, fordele og ulemper. Så det handler om, at finde det gardin som passer til dit soveværelse.

Et stofgardin er fx. perfekt til soveværelset med store vinduer, hvor man ønsker et tyndt gardin yderst (til at fjerne de værste nysgerrige blikke) og et tykt mørklægningsgardin inderst (for at lukke lyset ude).

Et plisségardin er til vinduer, hvor man ønsker mørklægning, men også ønsker et gardin som kan afskærme en udvalgt del af lysindfaldet. Således kan man stadigvæk få lidt sollys ind om dagen, såfremt man ønsker det.

Et rullegardin er perfekt til nærmest alle vinduer, hvor man ønsker fuldstændig mørklægning. Hvis installeret rigtigt, vil et rullegardin lukke alt lys ude af soveværelset.

Tip: De seneste par år er fjernstyrede/elektriske soveværelsesgardiner blevet utrolig populære. De har selvfølgelig deres fordel og ulemper, men forstil dig, at dine gardiner kører automatisk op og ned på dit soveværelse… Det er jo kun fedt.

4. Udseende

Et gardins udseende spiller en større rolle end man lige går og tror. Gardinet på soveværelset kan i nogle tilfælde være med til at diktere hele soveværelsets udtryk.

Derfor er det utrolig vigtigt, at man gør sig nogle overvejelser omkring farvevalget.

Overvej derfor hvilken farve som vil passe bedst ind på dit soveværelse – vær kreativ, eksperimenter og leg med farverne.

Tip: Benyt en forhandlere hvor du selv kan vælge farver og mønstre, for at få dit helt unikke gardin.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål om gardiner til soveværelset

Der findes mange forskellige soveværelser og mange forskellige gardiner, så det er svært at sige. Men overordnet kan vi anbefale mørklægningsgardiner, som lukker alt lys ude af ens soveværelse

Der findes utrolig mange forskellige slags gardiner, i forskellige typer, varianter, farver og mønstre. De gardiner som egner sig bedst til et soveværelse er; lamelgardin, rullegardin, plisségardin og stofgardin.

Vi har alle lyst til at spare penge, og det er jo forståeligt nok. Men oftest kan det bedst betale sig, at købe et gardin i god kvalitet, som man er sikker på vil holde i mange år.

Ordet gardinbus er lidt et glemt udtryk, men heldigvis er det stadigvæk en ting som findes i dag. En gardinbus er en udekørende forhandler, som kommer hjem på din privatadresse og rådgiver, guider og montere gardinet for dig. Det eneste du skal gøre er, at forholde dig til hvilket gardin du helst vil have.

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

5 / 5. Antal bedømmelser: 2

Øv - vi er kede af, at dette indlæg ikke levede op til dine forventninger!

Vi vil gerne forbedre vores indlæg.

Kan du fortælle os, hvad der gik galt og hvordan vi kan forbedre os?

Photo of author

Martin

Mit navn er Martin, og jeg er forfatteren af denne artikel 👋 Jeg har stor interesse for søvn og søvnforbedrende hjælpemidler, hvilket er årsagen til, at jeg skriver disse artikler. Mine artikler bygger på aktuel viden og research om alt inden for søvn og soveværelset, samt min erhvervserfaring indenfor sengetøj, dyner, hovedpuder og senge.

Alle kommentarer vil blive gennemgået, før de offentliggøres.

Email-notifikationer om svar til din kommentar er som standard slået til. Klik på det lille -symbol hvis du ikke vil have besked, når der kommer opdateringer på din kommentar.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer