Sådan vasker og rengør du en foldemadras

Rengoering af foldemadras
Photo of author
Skrevet af Martin
Sidst opdateret d.
Antal kommentarer 0

Har uheldet været ude, eller har legen været lidt for vild på foldemadrassen, og nu trænger den til en rengøring?
Foldemadrasser er til for at blive brugt – det er uanset om det er til leg eller til at sove på. 💤
Uanset hvad, så vil man opleve, at ens foldemadras over tid bliver beskidt, og har brug for at blive rengjort.
Derfor har vi lavet denne artikel, som hjælper dig godt på vej med rengøring af foldemadras 👇

Trin for trin – sådan rengør du din foldemadras

Sådan rengør du foldemadras

Er din foldemadras blevet beskidt, og nu har du behov for at få den rengjort? Lær hvordan du kan vaske eller fjerne pletter fra din foldemadras i disse få, men effektive rengørings trin! 👍

 1. Støvsugning

  Støvsuge foldemadras

  Støvsugning: Start med at støvsuge overfladen af madrassen for at fjerne støv, hår og andre små partikler. Dette kan gøres regelmæssigt for at forhindre ophobning.
  Dette er en vigtig del af processen – hvis du ingen støvsuger af, så forsøg at bank madrassen fri for det værste støv eller skidt.

 2. Pletfjernelse

  Fjern pletter fra foldemadras

  Pletfjernelse: Hvis din madras har pletter, kan du bruge en mild sæbeopløsning og en blød klud til forsigtigt at skrubbe pletten væk. Husk altid at teste en lille, skjult del af madrassen først for at sikre, at rengøringsmidlet ikke beskadiger stoffet.
  Når du vasker, så sørg for at kluden er vredet op, og ikke er drivvåd. Du skal undgå at gøre det inderste fyld drivvådt. 🧽
  (Bemærk: Ikke alle stoftyper må blive rengjort med sæbe. Tjek derfor hvad der fremgår på vaskeanvisningen på stoffet. Dog vil de fleste foldemadrasser kunne tåle en mild sæbeopblanding)

 3. Vask betrækket i vaskemaskinen

  Vaske betræk i vaskemaskine

  Aftagelige betræk: Hvis din foldemadras har et aftageligt betræk, så har du det nemt! Det eneste du skal følge er vaskeanvisningerne på etiketten. Mange betræk kan maskinvaskes, men det er vigtigt at tørre dem korrekt for at forhindre skimmel og fugt eller undgå at betrækket krymper.

 4. Lad foldemadressen tørre

  Lufttørre foldemadras

  Luftning: Efter rengøring er det en god idé at lade madrassen lufte udendørs eller i et godt ventileret rum. Dette hjælper med at fjerne eventuelle lugte og giver madrassen en frisk fornemmelse.
  Sørg altid for, at både betrækket og madrassen fyld er helt tørt inden den bliver brugt eller gemt væk i opbevaring. (Der er intet værre end en foldemadras som bliver fyldt med skimmel)

Udbud:

 • Vand
 • Mildsæbe

Værktøj:

 • Støvsuger
 • Vaskemaskine

Ved at følge disse trin kan du sikre, at din foldemadras forbliver ren, frisk og klar til brug i mange år fremover. 🌱
Vi anbefaler generelt, at du løbende holder din foldemadras ren ved at fjerne pletter eller vaske betrækket med få måneders mellemrum (ved jævnlig brug).

Er foldemadrassen ikke til at redde?

Hvis din foldemadras er for beskidt og umulig at få gjort pæn igen, så er det måske på tide, at overveje at købe en ny.
Vi har lavet en stor samlet guide over nogle af de bedste foldemadrasser i Danmark – her kan du måske blive inspireret til din næste foldemadras? Klik her for at læse mere.

Tak fordi du læste med 💤

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

0 / 5. Antal bedømmelser: 0

Øv - vi er kede af, at dette indlæg ikke levede op til dine forventninger!

Vi vil gerne forbedre vores indlæg.

Kan du fortælle os, hvad der gik galt og hvordan vi kan forbedre os?

Photo of author

Martin

Mit navn er Martin, og jeg er forfatteren af denne artikel 👋 Jeg har stor interesse for søvn og søvnforbedrende hjælpemidler, hvilket er årsagen til, at jeg skriver disse artikler. Mine artikler bygger på aktuel viden og research om alt inden for søvn og soveværelset, samt min erhvervserfaring indenfor sengetøj, dyner, hovedpuder og senge.

Alle kommentarer vil blive gennemgået, før de offentliggøres.

Email-notifikationer om svar til din kommentar er som standard slået til. Klik på det lille -symbol hvis du ikke vil have besked, når der kommer opdateringer på din kommentar.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer