5 grunde til hvorfor du skal have en tyngdedyne

grunde til tyngdedyne, køb tyngdedyne, kugledyne, tyngdedyne, bedste, guide, inspiration
Photo of author
Skrevet af Martin
Sidst opdateret d.
Antal kommentarer 0

Du læser måske denne artikel, fordi du flere gange har overvejet, om du skal anskaffe dig en tyngdedyne (eller kugledyne), men du har endnu ikke truffet en beslutning.

 

I denne artikel vil vi prøve at inspirere dig, og komme med 5 grunde til, hvorfor vi og eksperter mener, at du skal anskaffe dig en dyne med vægt i (tyngdedyne / kugledyne).

SIDST OPDATERET DEN 19. august

1. Du vil falde hurtigere i søvn

Der er ikke noget værre end søvnløse nætter, hvor man i flere timer ligger og drejer sig konstant. Man forsøger at sove, men kroppen og hjernen kan ikke falde til ro, hvilket resultere i, at man blot bliver mere og mere frustreret over den manglende evne til at falde i søvn.
Hvis det er noget du kan nikke genkendende til, så er du ikke alene. Undersøgelser viser faktisk, at 46% af danskerne lider af søvnbesvær i forskellige grader.

 

Heldigvis er det her en tyngdedyne kommer og redder dagen (natten)!
En tyngdedynes (og kugledynens) primære formål er, at få dig til at falde til ro, og hurtigt i søvn.En undersøgelse fra Harvard Medical School viser, at personer som hver nat sover med en tyngdedyne, faktisk ofte oplever, at de falder væsentligt hurtigere i søvn og har en uafbrudt søvn igennem hele natten.

2. Du vil få en følelse af ro og afslapning

Den bedste følelse er, når man lægger sig ned i sengen, og man med det samme kan mærke, at kroppen er træt, fyldt med ro og bare er klar til at sove.
Desværre er det ikke en følelse man oplever hver aften.
MEN tyngdedyner kan være løsningen på, at opnå sådanne en følelse hver eneste aften.

 

I flere undersøgelser, kundeanmeldelser og udtalelser, fortæller personer som sover med tyngdedyner (og kugledyner), at de oplever, at dynen har en beroligende effekt, som giver dem en øget følelse af sikkerhed.
Denne beroligende effekt, og øget følelse af sikkerhed giver personerne en øget følelse af ro og afslapning inden søvn.

 

Tyngdedyner anbefales oftest til personer, som har en lidelse, som gør dem hyperaktive, og hvor kroppen ikke kan falde til ro naturligt.

3. Du vil opleve mindre stress og angst

Stress og angst er desværre noget rigtig mange danskere lider af, og de følger typisk med os ind i soveværelset.
En stresset eller bekymret hjerne gavner på ingen måder din evne til at falde i søvn.

 

Personer som sover med tyngdedyner oplever, at deres stressniveau stille og roligt falder fra det sekund, de lægger sig under dynen.
Det skyldes, at en tyngdedyne skaber noget, som man kalder DPTS eller “Deep Pressure Touch Stimulation”.

Undersøgelser viser, at anvendelsen af DPTS kan føre til en øget frigivelse af hormoner, som skaber velvære. Derudover vil niveauet af ens stresshormoner falde, og niveauet af ens søvnhormoner vil stige.

4. Du vil få en dybere søvn

Ifølge forskning så defineres en god søvn som, at man i løbet af natten, gang på gang, kommer igennem de 4 søvnstadier. De 4 søvnstadier består bl.a. af dyb søvn og REM-søvn.
De fleste personer som begynder at sove med tyngdedyner, oplever hurtigt, at de pludselig begynder at drømme mere om natten.
(Den samme oplevelse har vi hos Soveeksperten også haft, efter vi begyndte at sove med tyngdedyner)

 

Drømme opstår i den del af søvnen som hedder “REM-stadiet”, og måske tænker du, at drømme er dårlige og man ikke sover dybt nok…
Men nej – REM-stadiet og drømmene er faktisk utrolig vigtigt for hjernen. I dette stadie vil hjernen forbedre hukommelsen, arbejde med følelsesmæssig behandling og skabe en sund hjerneudvikling.

 

Anskaf dig en tyngdedyne og så er du højst sandsynligt garanteret, at du får en bedre søvn, hvor du rammer alle de nødvendige søvnstadier.

5. Du vil ikke fortryde det

Her hos Soveeksperten har vi brugt ufatteligt mange timer på at læse undersøgelser, kundeanmeldelser og artikler omhandlende tyngdedyner og kugledyner. På den måde kan vi bedst videreformidle tyngdedynernes positive evner.

 

På baggrund af den viden vi har fået, er vores konklusion, at en tyngdedyne er for alle personer. Børn som voksne vil have gavn af en tyngdedyne eller kugledyne.
Så vores største anbefaling er, at du anskaffer dig en tyngdedyne. Den bliver helt sikkert din nye bedste ven i soveværelset.

 

*Dog vil vi understrege, at i følge kundeanmeldelser virker en tyngdedyne desværre ikke virker for alle. På Trustpilot er der få kunder som melder retur, at de desværre ikke fik den ønskede effekt af dynen.

 

Heldigvis tilbyder størstedelen af forhandlerne i Danmark “Tilfredshedsgaranti”. Det vil sige, at du som kunde kan købe tyngdedynen, sove med den derhjemme, og sende retur igen.
Hvis det viser sig, at dynen ikke havde den ønskede effekt, så har du mulighed for at sende tyngdedynen retur og få dine penge tilbage.
(Hos Anew Sleep tilbyder de helt op til 101 nætters tilfredshedsgaranti)

Vi håber, at vores artikel har inspireret dig til at købe en tyngdedyne eller en kugledyne – Hvis den har, så kan du læse vores artikel, som fortæller om de bedste tyngdedyner (og kugledyner) i Danmark, og hvor du kan købe dem.
Find artiklen her: Guide: De bedste kugledyner / tyngdedyner (2024)

 

Kunne du tænke dig at læse mere om fordelene ved en tyngdedyne, så vil vi anbefale, at du læser denne artikel: 8 fordele ved en tyngdedyne – og hvordan den virker.

Vi anbefaler: SCANDINAVIAN TYNGDEDYNE
5 stjerner:
5/5
"Den lækreste tyngdedyne i Danmark"

Hvad synes du om denne artikel?

Klik på en stjerne for at bedømme

4.3 / 5. Antal bedømmelser: 14

Øv - vi er kede af, at dette indlæg ikke levede op til dine forventninger!

Vi vil gerne forbedre vores indlæg.

Kan du fortælle os, hvad der gik galt og hvordan vi kan forbedre os?

Photo of author

Martin

Mit navn er Martin, og jeg er forfatteren af denne artikel 👋 Jeg har stor interesse for søvn og søvnforbedrende hjælpemidler, hvilket er årsagen til, at jeg skriver disse artikler. Mine artikler bygger på aktuel viden og research om alt inden for søvn og soveværelset, samt min erhvervserfaring indenfor sengetøj, dyner, hovedpuder og senge.

Alle kommentarer vil blive gennemgået, før de offentliggøres.

Email-notifikationer om svar til din kommentar er som standard slået til. Klik på det lille -symbol hvis du ikke vil have besked, når der kommer opdateringer på din kommentar.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer